• England
  • Montenegro
  • Russian
  • France
  • German
Licencirana kompanija pod LICENCOM br. 486 izdatom od Ministarstva Saobraćaja.

Pošaljite zahtjev mailom

Broj osoba:

Taxi Podgorica Aerodrom do Biogradsko jezero

Taxi od aerodroma Podgorica je profesionalna i licencirana kompanija za sve vrste transfera, taxi usluga i putovanja.

Taxi Podgorica aerodrom do Biogradsko jezero, CrnaBiogradsko jezero je najveće planinsko jezero u Crnoj Gori. Jezero se nalazi na 16 km od grada Kolašina na planini Bjelasici u sastavu je nacionalnog parka Biogradska Gora. Biogradsko jezero se puni vodom u toku cijele godine iz Biogradske rijeke koja je duga 8km. Otoka jezera je rijeka Jezerštica koja se uliva u rijeku Taru jednu od najljepsih rijeka u Evropi koju zbog čistoće njene vode nazivaju suza Evrope. Pored jezera su izgrađeni turistički objekti - nacionalni restoran, bungalovi i odmorište. Voda u jezeru je izuzetno bistra i čista ali ima prelijepu zelenu boju jer se u njoj odslikava okolna zelena šuma. Na jezeru mozete rentirati čamac za vožnju po jezeru i uživati u njegovoj ljepoti.
Osim u jezeru možete uzivati i u planinarenju kroz šumu u okolini jezera. Biogradsko jezero je pogodno za sve vrste turista od pjesačena i planinarenja do vožnje kajaka ili bicikla. U toku toplih ljetnjih mjeseci hiljade turista iz cijelog svijeta koji vole planinarenje, biciklizam i pješačenje kroz netaknutu prirodu dođu u nacionalni park Biogradsko jezero da se opuste i uživaju u svom godišnjem odmoru.
Vožnja sa glavnog puta prema jezeru je prava pustolovina kroz staru stoljetnu šumu obraslu u mahovinu. Ako ste na putovanje krenuli i zaboravili šator nemojte da brinete jer na obali jezera imate na raspolaganju desetak prelijepih bungalova od drveta. Tu nije kraj iznenađenjima jer vas na obali jezera očekuje prelijep restoran od drveta sa domaćom hranom gdje možete uživati u specijalitetima domaće kuhinje i očaravajućim pogledom na jezero. Staze su uredno obilježene i prilagođene svim gostima i ljubiteljima prirode.
Transfer od aerodroma Podgorica do Biogradskog jezera traje oko sat ipo. Putovanje ide kroz prelijepi kanjon rijeke Morače, pa pored manastira Morača nakon čega za petnaestak minuta prolazite kroz grad Kolašin koji je i zadnje naseljeno mjesto na putu za jezero. Kada prođete Kolašin nakon petnaestak minuta vožnje skrećete desno za Biogradsku Goru u kojoj ćete nakon nekoliko kilometara naići na nestvarno Biogradsko jezero. Taxi od Podgorica aerodroma vam želi dobrodošlicu u divlju ljepotu Crne Gore.

Price transfer from Podgorice to destination: Biogradsko jezero is 65 eur. See our complete price list... PRICE LIST


Crna Gora Foto dana