• England
  • Montenegro
  • Russian
  • France
  • German
Licencirana kompanija pod LICENCOM br. 486 izdatom od Ministarstva Saobraćaja.

Pošaljite zahtjev mailom

Broj osoba:

Taxi Podgorica Aerodrom Skadar

Mi smo licencirana kompanija za pružanje taxi/transfer usluga od i do aerodroma Podgorica

Skadar Skadar je grad na jugoistočnoj obali Skadarskog jezera i važan je industrijski i obrazovni centar u Albaniji. Grad je osnovan u 4 veku p.n.e. i nalazi se na ušću rijeka Drim i Bojane. Skadar se nalazi na 20 kilometara od Jadranskog mora, 10 kilometara od granice sa Crnom Gorom i 65 kilometara od Podgorice. To je jedan od najstarijih gradova u Albaniji. U gradu žive rimokatolici i muslimani u dobrim medjusobnim odnosima. Skadar sa okolinom ima oko 200.000 stanovnika. Glavna biblioteka u Skadru sadrži 250.000 knjiga što dovoljno govori o istoriji kulture grada. Skadar je poznat po verskom školstvu i u njemu se nalazi niz univerziteta.
Iznad grada dominira tvrdjava Rozafa koja potiče iz ilirskog vremena. Sa Rozafe se pruža fantastičan pogled na grad Skadar i njegovu okolinu od koje zastaje dah. Sa tvrđave se kao na dlanu vide rijeke Bojana i Drim kao i njihovo ušće. Stari bedemi izgledaju impresivno i sa njih možete takođe posmatrati jezero i okolinu gdje je i smješten sam grad Skadar.
Taxi od Podgorica aerodrom do Skadra je prijatna vožnja novim magistralnim putem koji se pruža obodom Skadarskog jezera. Grad obiluje dobrim i jeftinim restoranima u kojima možete pojesti frešku i jeftinu jezersku ribu. Glavna ulica se proteže cijelom dužinom grada i u ljetnjim mjesecima tu možete vidjeti brojne turiste ili gaterbajtere koji su došli u svoju zemlju na odmor kako ispijaju jutarnju kafu. Na pola sata od grada nalazi se popularno mjesto Velipoje koje je ujedno i gradska plaža i izlaz Skadra na more. Velipoje izgleda kao moderno mjesto i u njemu se nalaze brojni hoteli i odmarališta za strane i domaće goste.
Ljudi u Skadru su veoma gostoprimni i kada jednom dođete sigurni smo da to neće biti vaš jedini transfer do Skadra već ćete sigurno doći ponovo. Naši vozači ce vam pomoći da se snađete i da uredno dođete do vašeg hotela restorana ili plaže.

Price transfer from Podgorice to destination: Skadar is 60 eur. See our complete price list... PRICE LIST


Crna Gora Foto dana