• England
  • Montenegro
  • Russian
  • France
  • German
Licencirana kompanija pod LICENCOM br. 486 izdatom od Ministarstva Saobraćaja.

Pošaljite zahtjev mailom

Broj osoba:

Crna Gora - ljepota od koje zastaje dah

Taxi od aerodromu Podgorica je profesionalna taxi kompanija specijalizovana za transfere i putovanje unutar Crne Gore i u zemljama u okruzenju.

Crna Gora je država u južnoj Evropi koja leži na obali Jadranskog mora na Balkanskom poluostrvu. Graniči se na istoku i sjeveroistoku sa Srbijom a na zapadu i sjeverozapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom (Republikom Srpskom) i na jugu i jugoistoku sa Albanijom. Na jugozapadu je Jadransko more dijeli od Italije. Glavni grad i ujedno najveći je Podgorica, dok Cetinje ima status prijestonice.
Nazivaju je biserom mediterana zbog njenih prirodnih ljepota koje su smeštene na tako malom prostoru. Crna Gora obiluje pitomim plažama , bistrim jezerima, brzim rijekama i predivnim planinama. Na crnogorskom primorju se nalazi niz prelijepih gradova koji svake godine privlače hiljade turista iz cijelog svijeta od kojih bi izdvojili Budvu i Kotor. Ova ljepotica divlje prirode obasuta je superlativima koje bi svaka zemlja poželjela. Crna Gora je zemlja koja vas nece ostaviti ravnodusnim u kojoj se možete probuditi na prelijepoj obali Jadranskog mora , ručati na nekom od jezera a uveče uživati šetajuci nekom od njenih prekrasnih planina. Što se tiče planinskog dijela izdvojili bi gradove Žabljak i Kolašin koji privlače ogroman broj lubitelja planinarenja bicilizma i adrenalinskih sportova.
Crna Gora je jedna od najzanimljivijih tačaka na svijetu jer se na njenoj površini od 14000 kilometara kvadratnih nalaze sve ljepote kanjona, jezera, planina i mora najljepseg mirisa i plave boje.
Preteče današnje Crne Gore su srednjovjekovne kneževine Duklja i Zeta. Crna Gora je tokom turske vladavine imala neku vrstu autonomije, a nezavisnost od Turske joj je potvrđena na Berlinskom kongresu 1878. godine. Od 1918. bila je dio sve tri Jugoslavije. Na referendumu održanom 21. maja 2006. godine građani Crne Gore su izglasali nezavisnost u odnosu na državnu zajednicu Srbiju i Crnu Goru. Nezavisnost je proglašena 3. juna 2006. godine. Ukupna populacija je 670.000 stanovnika. Glavni grad Podgorica sa oko 200.000 stanovnika čini skoro trećina cijele populacije.
Dana 28. juna 2006. Crna Gora je postala 192. članica Ujedinjenih nacija, a 11. maja 2007, 47. članica Savjeta Evrope.
Crna Gora je članica Ujedinjenih nacija, Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju, Savjeta Evrope i Unije za Mediteran. Takođe je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji od 2010.

Skadarsko Jezero - najljepse i najvece jezero na Balkanu (objavljeno: 05.27.21. / 21:56h) |
skadarsko jezero sajt.jpgSkadarsko jezero je nacionalni park i najveće jezero u Crnoj Gori i na Balkanskom poluostrvu koje se odlikuje posebnim ljepotama i čistoćom vode. Površin jezera iznosi 369,7 km² i pogled iz čamca sa njegove sredine je impresivan. Dužina jezera je od Vranjine do Skadra 40 km, a širina na nekim mjestima 14 kilometara. Dubina od 4 do 6 metara, a sve dalje što se ide ka zapadnome brijegu još je veća.
Prema godišnjim dobima mijenja veličinu zavisno od dotoka vode i količine padavina a vodu prima iz mnogo rijeka od kojih je najveca rijeka Moraca. Otiče rijekom Bojanom u Jadransko more koja je jednim dijelom i granica sa susjednom Albanijom. Skadarsko jezero je ujedno i nacionalni park koji obiluje ribom i velikim brojem vrsta ptica što ga stavlja u viši rang jezera sa mogućnošću pecanja i posmatranja ptica.
Posjecenost jezera je ogromna pogotovo u ljetnjim mjesecima kada se u Crnu Goru slije veliki broj turista iz svih krajeva svijeta.
Jezero je puno ostrva i poluostrva na kojima se nalaze tragovi istorije i vrijedna kulturna baština: Žabljak (15. v.) - prijestonica nekadašnje Zete, Lesendro - tvrđava na stijeni usred jezera, tvrđava Grmožur. Bistra voda i očuvani ambijent omogućili su razvoj izuzetno bogatog eko-sistema. Ovo je jedino stanište pelikana na jugu Evrope sto jezero cini jos interesantnijim za turisticke posjete i posmatranje. Na obali jezera se nalazi mali gradic Rijeka Crnojevica u čijoj su blizini ostaci grada Oboda gdje je bila smještena prva štamparija u ovom dijelu Evrope.
Skadarsko jezero je udaljeno dvadesetak minuta vožnje od aerodroma Podgorica. Na obalama jezera se nalaze brojna mjesta na kojima možete napraviti pauzu uz kafu ili ručak i unajmiti mali čamac za čarobnu vožnju po jezeru. Nemojte zaboraviti da svratite u Virpazar gradic na obali jezera koji oslikava svu istoriju jezera i probate svjžu jezersku ribu u nekom od lokalnih nacionalnih restorana. Dok vaša riba ne bude spremna za jelo iznajmite camac i za sat vožnje po jezeru uzivate i osjetite sve ljepote ovog Crnogorskog bisera. t
Taxi od Podgorica aerodroma do Skadarskog jezera je udoban transfer kroz ravnicu Zete a na sve vaše želje i pitanja odgovorice naši ljubazni vozači.
Dobrodošli u Crnu Goru i uživajte u vašem godišnjem odmoru.
Najveci vinograd , najbolja vinarija i vino u regionu VRANAC - PLANTAZE 13 JUL ,PODGORICA (objavljeno: 05.13.21. / 19:05h) |
ŠIPČANIK SAJT.jpg Na samo trideset kilometara od Jadranskog mora uz obalu Skadarskog jezera i u neposrednoj blizini Podgorice nalazi se najveći vinograd u jednom komadu u Evropi - 13 JUL PLANTAZE, PODGORICA. Odavde vina VRANAC i KRSTAČ proizvedena od istoimenih i autohtonih crnogorskih vrsta grožđa putuju svuda po svijetu prepoznata po vrhunskom kvalitetu. Sa godišnjom proizvodnjom od 22 miliona kilograma groždja, Kompanija 13 JUL PLANTAZE je najveci proizvođac vinskog i stonog grožđa, vina i lozove rakije u regionu. Liderstvo drže sa plasmanom od preko 17 miliona flasiranih proizvoda na godišnjem nivou. Kompanija izvozi proizvode u preko 25 zemalja širom svijeta.
Do sedamdesetih godina prošlog vijeka Ćemovsko polje je bilo pustara koju je potom orodila loza vranac. Kada je 1977 godine radjen projekat Ćemovsko polje uz pomoc Medjunarodne banke, pozvan je francuski specijalista za vino i vinogradarstvo Patrik Evelin Simon, koji je obavio degustaciju, uporedjivao vino Vranac sa drugim vinima i zakljucio da ono zauzima mjesto uz sam bok naboljih francuskih vina iz okoline Bordoa. Crna Gora je tada dobila 1.500 hektara vinograda i moderan vinski podrum kapaciteta 2.000 vagona. Danas je to moderan vinograd najveci i najljepsi u Evropi, povrsine 2.300 hektara sa 11.5 miliona čokota vinove loze i modernim vino podrumom u brdu Šipčanik.
Vino podrum se nalazi 30 metara pod zemljom a dugacak je 356 i širok 13.5 metara. U njemu se cuva vino na gotovo idealnim klimatskim i tehnološkim uslovima. U drvenim buradima i flašama odležava i stari 2 miliona litara vina vrhunskog kvaliteta. U sklopu podruma je vinoteka koja raspolaže sa 28.000 vinskih flaša starosti od 3 do 10 godina.
U podrumu Šipčanik mogu se organizovati posjete uz degustaciju vina VRANAC, KRSTAC, REZERVE,VLADIKA kao i vina Chardonnay barrique, Pro Carde. Naravno prethodno se mora sve rezervisati od termina do sitnih detalja jer u toku godine kroz vinopodrum Šipčanik prođu stotine organizovanih grupa koje vole uživati u degustaciji nafinijih vina. Vina kompanije 13JUL PLANTAŽE su nezamanljiva u paleti ponude svih lokala i restorana u Crnoj Gori i većem broju zemalja jer su veoma tražena i vrhunskog su kvaliteta i ukusa.
Naša kompanija taxi aerodrom podgorica toplo vam preporučuje da posjetu vino podrumu Šipčanik uvrstite u program vaše turističke ili poslovne posjete i uživate u gostoprimstvu i vinima vrhunskog kvaliteta i ukusa.
Crnogorska jedinstvena obala - naš ponos na jadranu (objavljeno: 08.17.21. / 17:44h) |
11F8DD80-8E64-4FD0-AEF1-09AA33D3A6AA.jpeg Prelijepa Crnogorska obala je duga 293 kilometra i posjeduje 117 plaža čija ukupna dužina iznosi 73 kilometra. U Crnoj Gori imate tu privilegiju da možete birati plažu koja najbolje odgovara vašem ukusu pješčanu, kamenitu ili stjenovitu. Plaža ima dugačkih, kraćih ali i malih i intimnih.
Kraljičina plaža u Miločeru je jedna od najljepših na Jadranu sa prelijepim pijeskom i biserno čistim morem. Sakrivena u stoljetnom maslinjaku i borovoj šumi sa punim pravom nosi ime "nedodirljive". Duga je 120 metara i dobila je ime po Mariji Karadjordjevic jugoslovenskoj kraljici.
Kraljeva plaža u Miločeru ne zaostaje sa ljepotom za kraljičinom plažom i pravi je spomenik prirode u kraljevom parku. Zaštitni znak Budve je plaža Mogren koja je podijeljena na dvije cjeline, Mogren 1 i Mogren 2. Prema plaži vodi uska kamena staza koja koja je prema moru zaštićena metalnom ogradom zbog vaše bezbjenosti i koja je tako formirana da joj daje jos više draži.
Bečićka plaža se smatra jednom od najvećih plaža na južnom Jadranu. Davne 1935 ova plaža je dobila Grand pri u Parizu i proglašena je za najljepšu plažu u Evropi. Ovo je plaža na kojoj je izgradjeno najviše elitnih hotela među kojima dominira hotel Splendid sa 5 plus zvezdica i pravo je mjesto za odmor i rekreaciju.
Plaža Lučice u Petrovcu je predivan kupališni lokalitet koji je i pored velike posećenosti ostao netaknut. Mali i privlačni gradić Petrovac nebi bio to što jeste bez ove fantastične paže oivičene borovom sumom i biserno čistom vodom.
Velika plaža u Ulcinju je najduža crnogorska plaža sa najljepšim pijeskom sitnim poput brašna. Pruža se u nedogled i duga je cijelih 12 kilometara. Na njoj se nalazi mnoštvo opremljenih lokalitete sa različitim sadržajima koji mogu zadovoljiti svačiji ukus bilo da volite surfovanje ili miran odmor u šumi pored mora.
Plaža Jaz nalazi se Mrčevom polju i pripada opštini Budva. Na njoj se vec nekoliko godina organizuju veliki koncerti na kojima gostuju zvijezde poput Roling Stonesa i Madone.
Plaža Trsteno duboko je uvučena u kopno u blizini Budve. Duga je oko 200 metara, prekrivena finim pijeskom i poznata po lijepom pjeskovitom morskom dnu. Na njoj se organizuju različiti događaji koji će vam uljepšati dan uz more i mediteransko sunce.
Taxi od Aerodroma Podgorica do bilo koje destinacije na crnogorskom primorju vozi vas udobnim vozilima Mercedes E klase i novi Passat i garantuje vam komfor i ljubaznost naših kulturnih vozača.
Manastir Morača (objavljeno: 06.24.20. / 16:31h) |
Man_Moraca 01.jpg Manastir Morača je stari pravoslavni manastir koji krasi desnu obalu rijeke Morače na putu prema sjeveru Crne Gore. Nalazi se u podnožju Crkvina a crkveno imanje zahvata najljepše i najpitomije parče zemlje u tom kraju. To područje pripada opštini grada Kolašina i udaljeno je dvadesetak minuta od centra grada. Ime je dobio po rijeci Morači kao i mjesto u kojem se i nalazi. U neposrednoj blizini manastira nalazi se vodopad Svetigora koji svojom ljepotom daje posebnu draž manastiru i njegovom okruženju.
Manastir je sagrađen u vrijeme vladavine Nemanjića, davne 1252 godine. Manastir je paljen i uništavan za vrijeme turske vladavine kao i freske na njegovim zidovima ali je kasnije rekonstruisan. U dvorištu manastira nalazi se i mala crkva posvećena svetom Nikoli koja simbolično druguje sa prastarim manastirskim zdanjem. U sastavu manastira se nalazi i manastirski konak gdje zive monasi koji vrše službu i vode računa o manastirskom dvoristu prepunom divnih ruža svih mogućih boja. Iza manastira je uređena i manastirska bašta u kojoj ima svega, luka, raštana,blitve,paradajza,boranije,krompira itd. Ulazna vrata na manastiru su unikatna i rađena su ručnim radom od slonove kosti. Unutrašnjost manastira je oslikana freskama koje su restaurirali najbolji ikonopisci i koliko je bilo moguće vratili ih u nekadašnje stanje. One su pravo bogastvo manastira i jedini pravi svjedoci svih nedaća koje je manastir preživio za vrijeme turske okupacije. U manastiru se nalazi ruka svetog sveštenomučenika Haralampija koja se brižno čuva od strane manastirskih monaha.
Transfer od aerodroma Podgorica do manastira Morača je putovanje kroz zivopisni kanjon rijeke Morace koji će vas ostaviti bez daha i jedinstven je u ovim krajevima po svojoj kamenitoj strukturi i ljepoti..
Porto Montenegro (objavljeno: 06.28.21. / 21:12h) |
982F4D06-8E6E-445B-AD86-F8C8C17E50F1.jpeg Porto Montenegro je jedinstveno luksuzno nautičko naselje koje se nalazi u Tivtu. U njemu je smještena luksuzna marina za najsavremenije jahte u kojoj se na vezovima nalaze mega jahte najbogatijih ljudi iz svijeta sporta, filma, muzike, biznisa itd.
Kompleksom dominira luksuzni hotel Regent sa 5 zvezdica urađen u venecijanskom stilu sa vrhunskom uslugom i servisom. Hotel je urađen po svim svetskim standardima i u njemu možete dobiti vrhunsku uslugu sa osmjehom i stilom. Resort je urađen kao kombinacuja najmodernijih poslovnih i stambenih objekata i ne zaostaje za bilo kojim kompleksom visoke klase u svijetu. U kompeksu možete kupiti apartman najviše klkase koji ima servis i održavanje tokom cijele godine bilo da ste tu ili niste. Cijene su veoma uslkađene i odgovaraju kvalitetu koji dobijate.
Porto Montenegro je izgradio bogati kanađanin Piter Mank koji ima odličan tim i veliko iskustvo u ovakvim projektima.
Ako vaš transfer ili putovanje vodi kroz Tivat, taxi aerodrom Podgorica vam preporučuje da obavezno svratite u Porto Montenegro na kratku pauzu i uživate u gostoprimstvu i restoranima sa vrhunskom uslugom. Kompleks posjeduje šoping zonu sa više od 50 prodavnica poznatih brendova i inostranih i domaćih dizajnera.
Ako uživate u sportovima na vodi ili jedrenju Porto Montenegro je vaš pravi izbor. Vožnja od aerodroma u Podgorici do Porto Montenegro traje oko sat i trideset minuta zavisno od gužve u saobraćaju.

Crna Gora Foto dana