• England
  • Montenegro
  • Russian
  • France
  • German
Licencirana kompanija pod LICENCOM br. 486 izdatom od Ministarstva Saobraćaja.

Pošaljite zahtjev mailom

Broj osoba:

Crna Gora - ljepota od koje zastaje dah

Taxi od aerodromu Podgorica je profesionalna taxi kompanija specijalizovana za transfere i putovanje unutar Crne Gore i u zemljama u okruzenju.

Crna Gora je država u južnoj Evropi koja leži na obali Jadranskog mora na Balkanskom poluostrvu. Graniči se na istoku i sjeveroistoku sa Srbijom a na zapadu i sjeverozapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom (Republikom Srpskom) i na jugu i jugoistoku sa Albanijom. Na jugozapadu je Jadransko more dijeli od Italije. Glavni grad i ujedno najveći je Podgorica, dok Cetinje ima status prijestonice.
Nazivaju je biserom mediterana zbog njenih prirodnih ljepota koje su smeštene na tako malom prostoru. Crna Gora obiluje pitomim plažama , bistrim jezerima, brzim rijekama i predivnim planinama. Ova ljepotica divlje prirode obasuta je superlativima koje bi svaka zemlja poželjela. Crna Gora je zemlja koja vas nece ostaviti ravnodusnim u kojoj se možete probuditi na prelijepoj obali Jadranskog mora , ručati na nekom od jezera a uveče uživati šetajuci nekom od njenih prekrasnih planina. Crna Gora je jedna od najzanimljivijih tačaka na svijetu jer se na njenoj površini od 14000 kilometara kvadratnih nalaze sve ljepote kanjona, jezera, planina i mora najljepseg mirisa i plave boje.
Preteče današnje Crne Gore su srednjovjekovne kneževine Duklja i Zeta. Crna Gora je tokom turske vladavine imala neku vrstu autonomije, a nezavisnost od Turske joj je potvrđena na Berlinskom kongresu 1878. godine. Od 1918. bila je dio sve tri Jugoslavije. Na referendumu održanom 21. maja 2006. godine građani Crne Gore su izglasali nezavisnost u odnosu na državnu zajednicu Srbiju i Crnu Goru. Nezavisnost je proglašena 3. juna 2006. godine. Ukupna populacija je 670.000 stanovnika. Dana 28. juna 2006. Crna Gora je postala 192. članica Ujedinjenih nacija, a 11. maja 2007, 47. članica Savjeta Evrope,
Crna Gora je članica Ujedinjenih nacija, Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju, Savjeta Evrope i Unije za Mediteran. Takođe je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji od 2010.

Skadarsko Jezero - najljepse i najvece jezero na Balkanu (objavljeno: 06.14.19. / 00:34h) |
skadarsko jezero.jpg Skadarsko jezero je nacionalni park i najveće jezero u Crnoj Gori i na Balkanskom poluostrvu, površine 369,7 km². Dužina mu je od Vranjine do Skadra 40 km, a širina na nekim mjestima 14 kilometara. Dubina od 4 do 6 metara, a sve dalje što se ide ka zapadnome brijegu još je veća. Prema godišnjim dobima mijenja veličinu, a vode prima iz mnogo rijeka od kojih je najveca Moraca. Otiče rijekom Bojanom u Jadransko more. Skadarsko jezero je ujedno i nacionalni park koji obiluje ribom i velikim brojem vrsta ptica. Posjecenost jezera je ogromna pogotovo u ljetnjim mjesecima kada se u Crnu Goru slije veliki broj turista iz cijelog svijeta.
Jezero je puno ostrva i poluostrva na kojima se nalaze tragovi istorije i vrijedna kulturna baština: Žabljak (15. v.) - prijestonica nekadašnje Zete, Lesendro - tvrđava na stijeni usred jezera, tvrđava Grmožur. Bistra voda i očuvani ambijent omogućili su razvoj izuzetno bogatog eko-sistema. Ovo je jedino stanište pelikana na jugu Evrope sto jezero cini jos interesantnijim za turisticke posjete i posmatranje. Na obali jezera se nalazi mali gradic Rijeka Crnojevica u čijoj su blizini ostaci grada Oboda gdje je bila smještena prva štamparija u ovom dijelu Evrope. Nemojte zaboraviti da svratite u Virpazar gradic na obali jezera, iznajmite camac i za sat ili dva voznje uzivate i osjetite sve ljepote ovog Crnogorskog bisera.
Najveci vinograd , najbolja vinarija i vino u regionu VRANAC - PLANTAZE 13 JUL ,PODGORICA (objavljeno: 10.07.17. / 17:13h) |
plantaže 13 jul.JPG Na samo trideset kilometara od Jadranskog mora uz obalu Skadarskog jezera i u neposrednoj blizini Podgorice nalazi se najveci vinograd u jednom komadu u Evropi - 13 JUL PLANTAZE, PODGORICA. Odavde vina VRANAC i KRSTAC. proizvedena od istoimenih i autohtonih crnogorskih vrsta grozdja putuju svuda po svijetu prepoznata po vrhunskom kvalitetu. Sa godisnjom proizvodnjom od 22 miliona kilograma grozdja, Kompanija 13 JUL PLANTAZE je najveci proizvodjac vinskog i stonog grozdja, vina i lozove rakije u regionu. Liderstvo drze sa plasmanom od preko 17 miliona flasiranih proizvoda na godisnjem nivou. Kompanija izvozi proizvode u preko 25 zemalja sirom svijeta. Do sedamdesetih godina proslog vijeka Cemovsko polje je bilo pustara koju je potom orodila loza vranac. Kada je 1977 godine radjen projekat Cemovsko polje uz pomoc Medjunarodne banke, pozvan je francuski specijalista za vino i vinogradarstvo Patrik Evelin Simon, koji je obavio degustaciju, uporedjivao vino Vranac sa drugim vinima i zakljucio da ono zauzima mjesto uz sam bok naboljih francuskih vina iz okoline Bordoa. Crna Gora je tada dobila 1.500 hektara vinograda i moderan vinski podrum kapaciteta 2.000 vagona. Danas je to moderan vinograd najveci i najljepsi u Evropi, povrsine 2.300 hektara sa 11.5 miliona cokota vinove loze i modernim vino podrumom u brdu Sipcanik. Vino podrum se nalazi 30 metara pod zemljom a dugacak je 356 i sirok 13.5 metara. U njemu se cuva vino na gotovo idealnim klimatskim i tehnoloskim uslovima. U drvenim buradima i flasama odlezava i stari 2 miliona litara vina vrhunskog kvaliteta. U sklopu podruma je vinoteka koja raspolaze sa 28.000 vinskih flasa starosti od 3 do 10 godina. U podrumu Sipcanik mogu se organizovati posjete uz degustaciju vina VRANAC, KRSTAC kao i vina Chardonnay barrique, Pro Carde.
Crnogorska jedinstvena obala - naš ponos na jadranu (objavljeno: 12.30.18. / 09:54h) |
A17343AF-9E69-4DE9-A511-2C069CA3D2C9.jpeg Crnogorska obala je duga 293 kilometra, ima 117 plaža čija ukupna dužina iznosi 73 kilometra. Možete birati plažu koja najbolje odgovara vašem ukusu pješčanu, kamenitu ili stjenovitu. Plaža ima dugačkih, kraćih ali i malih i intimnih. Kraljičina plaža u Miločeru je jedna od najljepših na jadranu sa prelijepim pijeskom i biserno čistim morem. Sakrivena u stoljetnom maslinjaku i borovoj šumi sa punim pravom nosi ime "nedodirljive". Duga je 120 metara i dobila je ime po Mariji Karadjordjevic jugoslovenskoj kraljici. Kraljeva plaža u Miločeru ne zaostaje sa ljepotom za kraljičinom plažom i pravi je spomenik prirode u kraljevom parku. Zaštitni znak Budve je plaža Mogren koja je podijeljena na dvije cjeline. Prema plaži vodi uska kamena staza koja joj daje jos više draži. Bečićka plaža se smatra jednom od najvećih plaža na južnom Jadranu. Davne 1935 ova plaža je dobila grand pri u Parizu i proglašena je za najljepšu plažu u Evropi. Ovo je plaža na kojoj je izgradjeno najviše elitnih hotela i pravo je mjesto za odmor i rekreaciju. Plaža Lučice u Petrovcu je predivan kupalisni lokalitet koji je i pored velike posećenosti ostao netaknut. Velika plaža u Ulcinju je najduža crnogorska plaža sa najljepšim pijeskom sitnim poput brašna. Pruža se u nedogled i duga je cijelih 12 kilometara.
Plaža Jaz nalazi se Mrčevom polju i pripada opštini Budva. Na njoj se vec nekoliko godina organizuju veliki koncerti na kojima gostuju zvijezde poput roling Stonesa i Madone. Plaža Trsteno duboko je uvučena u kopno u blizini Budve. Duga je oko 200 metara, prekrivena finim pijeskom i poznata po lijepom pjeskovitom morskom dnu.
Manastir Morača (objavljeno: 01.15.18. / 14:34h) |
Man_Moraca 01.jpgManastir Morača se nalazi na desnoj obali rijeke Morače. Vožnja od Podgorice do manastira Morača traje oko 40 minuta. To područje pripada opštini Kolašin. Ime je dobio po rijeci Morači.. U blizini manasrira se nalazi vodopad Svetigora koji daje posebnu ljepotu manastiru. Manastir je sagrađen u vrijeme vladavine Nemanjića, davne 1252 godine. Manastir je uništen za vrijeme turske vladavine ali je kasnije rekonstruisan. U krugu manastira nalazi se i mala crkva posvećena svetom Nikoli. u sastavu manastira se nalazi i manastirski konak. ulazna vrata na manastiru su rađena od slonove kosti. unutrašnjost manastira je oslikana freskama. one su pravo bogastvo manastira. U manastiru se nalazi ruka svetog sveštenomučenika Haralampija. Transfer od Podgorice do manastira Morača je putovanje kroz zivopisni kanjon rijeke Morace koji će vas ostaviti bez daha.
Porto Montenegro (objavljeno: 02.05.18. / 17:05h) |
IMG_7862.JPG Porto Montenegro je jedinstveno nautičko luksuzno naselje koje se nalazi u Tivtu. U njemu je smještena luksuzna marina za najsavremenije jahte. Kompleksom dominira luksuzni hotelv Regent sa 5 zvezdica urađen u venecijanskom stilu. Resort je urađen kao kombinacuja najmodernijih poslovnih i stambenih objekata..
Porto Montenegro je izgradio bogati kanađanin Piter Mank. Ako vaš transfer ili putovanje vodi kroz Tivat, Taxi Montenegro vam preporučuje da obavezno svratite u Porto Montenegro na kratku pauzu i uživate. Kompleks posjeduje šoping zonu sa 50 prodavnica poznatih brendova i inostranih i domaćih dizajnera. Ako uživate u sportovima na vodi ili jedrenju Porto Montenegro je vaš pravi izbor.Vožnja od aerodroma u Podgorici do Porto Montenegro traje od sat i trideset minuta do dva sata ,zavisno od gužve u saobraćaju.

Crna Gora Foto dana