• England
  • Montenegro
  • Russian
  • France
  • German
Licencirana kompanija pod LICENCOM br. 486 izdatom od Ministarstva Saobraćaja.

Pošaljite zahtjev mailom

Broj osoba:

Taxi Aerodrom Podgorica Manastir Ostrog

Mi smo licencirana kompanija za prevoz putnika i putovanja u Crnoj Gori i zemljama u regionu.

Manastir Ostrog Manastir Ostrog je najveća svetinja u Crnoj Gori u koju vjeruju i u koju se zaklinju svi pravoslavni stanovnici ove zemlje. Manastir Ostrog se nalazi na trideset osmom kilometru od Podgorice na planini Ostroška greda. Od grada Nikšica je udaljen 30 minuta a zadnjih osam kilometara vožnja se odvija uzanim starim putem na kojem niko ne pamti da se dogodila saobraćajna nezgoda. Kada skrenete sa glavnog magistralnog puta ka manastiru odmah nakon nekoliko minuta vožnje ugledaćete prelijepe obrise Manastirskog zdanja koji se priljubio uz Ostroške grede. Sa okomite stijene pod kojom se nalazi manastir pruža se prelijep pogled na ravnicu Bjelopavlica i dolinu rijeke Zete.
Manasti je posvećen svetom Vasiliju Ostroškom , jednom od najvecih naših svetaca koji ga je i osnovao u 17 vijeku. On je tu sahranjen i proglašen svecem posle smrti. Crkva svetog Krsta se nalazi u gornjem manastirskom nivou i njene freske su prilagodjene stijenama na kojima su ih ikonopisci naslikali. Oko crkve su konaci i zajedno čine manastir koji je tako sjedinjen sa okolinom. Između gornjeg i donjeg manastira se nalazi crkvica za krštenja koja je novijeg datuma i izgrađena je od crvenkastog klesanog kamena. U blizini donjeg manastira se takođe nalaze manastirski konaci gdje mozete ostati i provesti noć do sjutrašnje jutarnje liturgije. Manastir Ostrog spada medju najposecenije manastire na Balkanu i šire. U njega dolaze vjernici svih religija iz svih djelova svijeta.
Taxi Podgorica Aerodrom do Manastir Ostrog je putovanje od jednog sata dolinom rijeke Zete. U ljetnjem periodu i u toku velikih svetaca posecenost je ogromna. Turisti u povratku sa mora obavezno svrate da posjete čudotvorni manastir. U okolini manastira se nalazio drevni Ostrog grad koji se sluzio kao pogranicno utvrdjenje dok ga nisu razrušili Turci.
Ovo sveto mjesto posjecuju ljudi iz svih krajeva svijeta da bi potražili pomoć od sveca, iscelenje ili oproštaj.

Price transfer from Podgorice to destination: Manastir ostrog is 40 eur. See our complete price list... PRICE LIST


Crna Gora Foto dana